Binnenland

Duncan Laurence voor Nederland naar Eurovisie Songfestival. Wie is hij?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence voor Nederland naar Eurovisie Songfestival. Wie is hij?

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival is de 24-jarige singer-songwriter Duncan Laurence, heeft de AVROTROS bekendgemaakt.

Laurence studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade zegt over de keuze voor de relatief onbekende artiest: "We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is."

Wie is Duncan Laurence?

Duncan Laurence (Spijkenisse, 11 april 1994) studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder andere Londen en Stockholm. Vier jaar geleden deed Duncan mee aan The Voice of Holland, toen onder de naam Duncan de Moor. Duncan koos in het programma voor Ilse DeLange als coach, schopte het tot de liveshows maar niet tot de finale van het bekende talentenprogramma. De video van zijn auditie is al meer dan 1.1 miljoen keer bekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duncan over zijn deelname aan het songfestival

Duncan Laurence: "De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven."

Ilse DeLange over Duncan Laurence

Ilse DeLange – die de selectiecommissie wees op deze inzending: "Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik. Verder heeft hij ook de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek."

Cornald Maas liet eerder aan Shownieuws al weten dat de inzending voor Nederland 'erg goed is' en 'behoorlijk onverwacht'. De 64ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Tel Aviv.

Ster advertentie
Ster advertentie