Naar homepage
Binnenland

Na nieuw reisadvies nemen boekingen naar Nederlandse Antillen toe
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Na nieuw reisadvies nemen boekingen naar Nederlandse Antillen toe

Er worden meer vakanties geboekt naar de Nederlandse Antillen na de persconferentie van gisteren. Het advies is om tot half januari niet naar het buitenland te reizen, maar voor de Nederlandse Antillen is een uitzondering gemaakt. En dat merkte reisorganisatie TUI gisteravond meteen, vertelt woordvoerder Petra Kok in EenVandaag.

"We zagen meteen op onze website mensen naar reizen naar Curaçao bekijken en ook echt boeken", vertelt Kok. Curaçao stond al op code geel en sinds vanmiddag heeft Bonaire ook code geel. De andere Antillen zijn code oranje en daar vliegt TUI niet naartoe.

Veilige reis

"Wij zijn heel blij dat daar nu veel belangstelling voor is", vertelt woordvoerder van TUI, Petra Kok. Volgens de organisatie kan de reis naar Curaçao veilig georganiseerd worden. "We testen mensen vooraf op corona", zegt Kok. Rutte zei in zijn persconferentie echter ook dat hij niet wil dat mensen het virus meenemen vanuit het buitenland. TUI verwijst vooral naar de teststraat die op Schiphol staat, maar niet gebruikt wordt. "We reizen echter wel alleen naar geel gebied, niet naar andere gebieden met code oranje of rood."

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 16 en 17 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie