Binnenland
NOS

'Er is hier in Sierra Leone letterlijk tekort aan alles'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Er is hier in Sierra Leone letterlijk tekort aan alles'

Tot middernacht hebben mensen in de hoofdstad van Sierra Leone, Freetown, slachtoffers van de modderstromen begraven. Ook vandaag gaan de begrafenisceremonies verder. Volgens de coördinator van de VN is er niet echt hoop meer op overlevenden.

Hidde Hoogendam loopt stage bij een groot internationaal bedrijf in Sierra Leone. Hij maakte de ramp van dichtbij mee. Hij is erg onder de indruk en vond het erg heftig om in het rampgebied rond te lopen. "Het is als een lawine, alles is bedolven onder een grote bruine vlakte. Huizen, kerken en scholen, een hele community is verdwenen."

Video niet beschikbaar

Er wordt een week van nationale rouw afgekondigd. "Vlaggen gaan halfstok en je merkt dat mensen zijn aangedaan. We hebben op kantoor ook een minuut stilte gehouden met alle medewerkers. De impact van wat er is gebeurd begin je nu te merken."

Hidde is zelf een inzamelingsactie begonnen. "Voor mij is het moeilijk om spullen in te zamelen, dus heb ik een site aangemaakt waarmee mensen geld kunnen overmaken. Er is hier letterlijk aan alles tekort. Een heel dorp is weggevaagd, dat moet gewoon terugkomen."

Mocht u meer over de actie van Hidde willen weten, kunt u hier de Facebookpagina vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie