Binnenland
NOS

Fonds van 75 miljoen euro voor jonge boeren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fonds van 75 miljoen euro voor jonge boeren

Er komt een speciaal fonds voor jongeren die een boerderij willen starten. Minister Schouten van Landbouw trekt daar 75 miljoen euro voor uit. Het geld is bedoeld voor investeringen die nodig zijn om een bedrijf van de grond te krijgen.

Fonds voor jongeren die boerderij willen stappenKomende jaren gaan er veel boeren met pensioen, maar voor startende agrariƫrs is het financieel lastig om een bedrijf over te nemen of een boerderij te beginnen. Zo moeten ze veel geld investeren in onder meer stallen, grond, vee en machines.

Omdat banken vaak hoge drempels opwerpen om de investeringen van de jonge boeren te financieren, richt het kabinet nu een fonds op. Het fonds moet jonge boeren ook helpen bij duurzaam produceren en innovatie.

Minister Schouten denkt verder dat het fonds zal helpen bij het aanpakken van leegstand van boerderijen, zegt ze in De Telegraaf. Dat gaat volgens haar om miljoenen vierkante meters en ze wil voorkomen dat die ruimte in gebruik wordt genomen door bijvoorbeeld drugsbendes.

Ster advertentie
Ster advertentie