Binnenland

CDA-prominent Herman Wijffels: 'Desnoods minderheidskabinet zonder CDA'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA-prominent Herman Wijffels: 'Desnoods minderheidskabinet zonder CDA'

[AVROTROS] Er is een ‘mismatch’ ontstaan tussen CDA-prominent Herman Wijffels en zijn partij. ''Ik heb mij verdiept in veranderingen in de maatschappij'', vertelt de oud hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering in Radio EenVandaag.

Er is werk aan de winkel wat betreft duurzaamheid, vindt Wijffels. Hij vermoedt dat als de formatie een 'VVD en CDA feestje wordt' er wéér een kabinetsperiode voorbij zal gaan voordat er aan verduurzaming gewerkt wordt. Daarnaast stelt Wijffels dat wanneer het CDA uit de formatie valt een minderheidskabinet ook mogelijk is. ''Deze formatie is de ideale kans om te werken aan de ecologische modernisering van dit land.'' Het ideale minderheidskabinet is volgens Wijffels in dat geval met de VVD, D66 en GroenLinks. En dus zonder CDA.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wijffels vertelt openhartig over zijn gevoelens jegens zijn partij. Ook vertelt hij dat hij, ondanks zijn lidmaatschap van het CDA, zwevende kiezer is. ''Het komt voor dat ik niet op het CDA stem.'' Wanneer politiek commentator Kees Boonman hem voorlegt dat Wijffels dus op een andere partij dan het CDA heeft gestemd 15 maart, ontkent de CDA-prominent dat niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wijffels voelt zich niet meer thuis bij het CDA omdat de partij niet genoeg inzet op verduurzaming. ''Kennelijk heeft de leiding van de partij op dat thema geen thuis te geven. Kennelijk hebben die mensen er weinig mee.''

Ster advertentie
Ster advertentie