Binnenland

Jaap Jongbloed tijdens vakantie opgelicht in het pinhokje

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaap Jongbloed tijdens vakantie opgelicht in het pinhokje

[AVROTROS] Vliegvertragingen, krakkemikkige appartementen en voedselvergiftigingen. In 'De horrorvakantie van...' vertellen bekende Nederlanders in Radar op NPO Radio 1 wat er misging op hun vakantie. Presentator Jaap Jongbloed vertelt hoe zijn mooie reis naar Zuid-Afrika uitmondde in een dagenlange vertraging waarin hij ook nog werd bestolen.

Jaap Jongbloed presenteert voor AVROTROS al jarenlang programma's zoals Opgelicht, EenVandaag, Opsporing Verzocht en in het verleden Vermist. Zijn reis naar Zuid-Afrika, waar hij opnames zou maken voor 'Het mooiste meisje van de klas', mondde uit in een horrorvakantie.

Jaap besloot zijn werkreis te verlengen en zou daags na de opnames terugvliegen. Dat ging niet vlekkeloos. "Er zat een gat in de romp van het vliegtuig. Een dag later bleken er problemen te zijn met het elektrische systeem van het toestel." Jaap besloot een alternatieve vlucht te regelen. "Onderweg naar het vliegveld wilde ik pinnen. In het pinhokje wilde een behulpzame meneer helpen. De pas was in de pinautomaat gedrukt. Die was dus weg. De meneer zei dat ik hem terug zou krijgen als ik m'n pincode zou invullen. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb de pas geblokkeerd, de schade was gelukkig beperkt."

Deze maand staat Radar op NPO Radio 1 in het teken van het Radar Vakantieloket, waarbij presentator Mischa Blok samen met jurist Caspar Janssens en reisjournalist Hans Avontuur de vakantieproblemen van consumenten probeert op te lossen.

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Ster advertentie
Ster advertentie