Binnenland
NOSNTR

Rapper Feis krijgt eerbetoon: 'Hij was klaar om het in 2019 te maken'

foto: Carlitafoto: Carlita
  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Feis krijgt eerbetoon: 'Hij was klaar om het in 2019 te maken'

In Rotterdam wordt morgen een eerbetoon gehouden voor de overleden rapper Feis. Hij is tijdens de jaarwisseling voor een café in Rotterdam doodgeschoten.

Carlita komt uit dezelfde buurt als Faisal Mssyeh (zijn echte naam) en kende hem al ongeveer achttien jaar, vertelt ze in het radioprogramma Nieuws en Co. "Het begon allemaal een beetje met muziek, wat hij in zijn kamer deed bij zijn moeder thuis. Toen ging ik altijd met hem om." Het valt stil. "Ik kan dit niet." Ze barst in tranen uit.

Luister hier het hele gesprek met Carlita:

Carlita eert rapper Feis

"Met Kerstavond zag ik hem voor het laatst", brengt ze snikkend uit. "Toen kwam ik hem op straat tegen." Hij was met zijn broertje, ze gaf hem een snelle groet. "Op 30 december heb ik hem nog een berichtje via Instagram gestuurd."

Twee dagen later werd Feis doodgeschoten. "Het is bizar. Ik tril, ik heb buikpijn, ik ben kapot. Helemaal als je erachter komt wat de reden is geweest. Het is onzin, gewoon onzin."

Feis werd doodgeschoten na een ruzie in een café om een omgestoten drankje. Zijn broer ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De schutter is nog niet aangehouden. "Heel Rotterdam blijft hier om rouwen", vertelt Carlita. "Het zal vanaf nu elk jaar terugkomen: Oud en Nieuw is voor mij nooit meer hetzelfde."

De condoleances stromen binnen op sociale media. Ook van collega-rappers, onder wie Ronnie Flex, Boef en Ali B. "Degenen die van Nederlandse hiphop houdt, weet: dit is een groot verlies", legt Carlita uit. "Hij was er klaar voor om 2019 van hem te maken. Het wordt hem niet gegund."

Herdenking

Morgen verzamelen onder meer zijn vrienden zich op het Heemraadsplein in Rotterdam. Daar wordt hij herdacht. Ook Carlita zal aanwezig zijn, om troost te bieden aan zijn vrienden en familie. "Het is een groot verlies voor ons."

Ster advertentie
Ster advertentie