Binnenland
AVROTROS

Mallorca-verdachte Sanil B.: 'De politie liegt, ik word in de val gelokt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mallorca-verdachte Sanil B.: 'De politie liegt, ik word in de val gelokt'

Op 14 juli overleed op het Spaanse eiland Mallorca de 27-jarige Carlo Heuvelman na een vechtpartij, met een groep jongeren uit het Gooi. Nu, ruim 6 maanden later, is er nog steeds veel onduidelijk over wat er op deze fatale avond heeft plaatsgevonden. Vandaag vond de tweede zitting plaats. Journalist Maarten Kolsloot zegt vanuit de rechtszaal tegen Renze Klamer: "Het gaat vandaag echt om de vraag hoe Carlo Heuvelman precies overleden is."

De tweede zitting in de Mallorca-zaak

Video niet beschikbaar

9 verdachten werden er vandaag in de rechtszaal verwacht voor een regiezitting. Daarvan zitten er nog 3 vast: Sanil B. (19), Mees T. (18) en Hein B. (18). Dat waren ook de enigen die fysiek aanwezig waren. Daarbij valt vooral Sanil B. op, die fel was: "De politie liegt! Ik word in de val gelokt!” B. doelt hiermee op het feit dat hij in zijn gevangenis is verhoord door undercoveragenten, die zich voor deden als medegevangene. Volgens B. heeft hij niks te maken met de dood van Carlo Heuvelman.

Opsporing verzocht

Deze week werd bij Opsporing Verzocht een foto gedeeld van een mogelijk cruciale getuige. Deze persoon heeft zich gemeld bij de politie. "Hij was niet in staat om verdachten aan te wijzen, om te zeggen wie er had geschopt", aldus Kolsloot.

Wel kwam de getuige met een nieuwe verklaring. "Hij had Carlo Heuvelman zien vallen en zag dat hij met zijn handen naar zijn gezicht greep." Dit zou volgens Kolsloot kunnen duiden op bewustzijn van Carlo Heuvelman.

Nog maar drie verdachten

Tot deze week werd gedacht dat er vier jongens werden verdacht van doodslag op Carlo Heuvelman, maar inmiddels zijn dat er nog maar drie. De advocaat van Lukas O. maakte vandaag duidelijk dat zijn dagvaarding voor doodslag nu echt van tafel is.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie