Binnenland

Sneijder: 'Deze wedstrijd moeten we heel snel vergeten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sneijder: 'Deze wedstrijd moeten we heel snel vergeten'

[NOS] De kans dat het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK van komend jaar is na een nieuwe nederlaag in de kwalificatiereeks nog kleiner geworden. In Saint-Denis verloor een armzalig Oranje, dat ruim een halfuur uur met tien man speelde, kansloos met 4-0 van een superieur Frankrijk.

Wesley Sneijder wil deze wedstrijd "heel snel vergeten". “De Fransen hebben een geweldige speler op elk positie in het veld, maar ook op de bank voor elke positie en thuis zit er dan nog een,” vertelt de voetballer in het NOS Radio 1 Journaal tegen Jeroen Stekelenburg.

Ook juichen als het moeilijk gaat

Verslaggever Joris van de Kerkhof keek naar de wedstrijd met Oranjesupporters in café Panenka in Rotterdam. De steun voor Oranje blijft er onverminderd groot. “Het Nederlands elftal is deel van onze identiteit. Daar mag je best voor juichen, ook als het moeilijk gaat,” vertelt een schorre supporter.

Een ander drinkt zijn verdriet weg met een wijntje. “De Franse wijn is goed, maar het Franse voetbal is vreselijk,” zegt hij. “Ze zijn echt goed.”

Luister naar het hele gesprek:

We balen na van de 4-0 nederlaag

Ster advertentie
Ster advertentie