Binnenland

WNL Opiniemakers live vanaf De Nederlandse Leeuw
WNL

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. WNL Opiniemakers live vanaf De Nederlandse Leeuw

Wieger Hemmer doet vanavond voor WNL Opiniemakers vanaf 20.30 uur live verslag vanuit Rijswijk. Daar vindt namelijk een 'nationale brainstorm' plaats: De Nederlandse Leeuw. Een debatevenement over de Nederlandse identiteit in een multiculturele samenleving.

De Nederlandse Leeuw hoopt het debat rondom de multiculturele samenleving, een stapje verder brengen. Geleid door sprekers en experts is het de bedoeling dat met hulp van de bezoekers, naar oplossingen wordt gezocht voor het immigratie thema.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Volgens de organisatie is in het debat door alle polarisatie ernstige verlamming opgetreden, en is de creativiteit totaal verdwenen. Om het gesprek weer tot leven te brengen zijn er zeer bewust prikkelende sprekers zoals Dr. Sid Lukkassen en Rita Verdonk uitgenodigd. De opening wordt verzorgd door Professor Jordan Peterson.

Rol van het publiek

Het publiek heeft een doorslaggevende stem. Er wordt op het evenement gebruik gebruik gemaakt van polls om het publiek richting te laten geven aan het debat. Ook krijgen mensen in de zaal de mogelijkheid inhoudelijke input te leveren, waar dan later ook weer over gestemd kan gaan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie