Binnenland

Steven Brunswijk pakt problemen bewindvoering aan: 'Ze zijn erbij gebaat dat je lang in schulden zit'

AVROTROS
foto: Redactie Humbertofoto: Redactie Humberto
  1. Nieuwschevron right
  2. Steven Brunswijk pakt problemen bewindvoering aan: 'Ze zijn erbij gebaat dat je lang in schulden zit'

De zus van comedian Steven Brunswijk stond onder bewind nadat ze in de schulden belandde, maar bij het afbetalen via een schuldhulpverleningsbedrijf, ontdekte Brunswijk iets raars. Toen hij checkte hoelang ze nog moest betalen, bleek ze veel minder restschuld te hebben dan het bedrijf haar voorschotelde. "Er zijn heel veel mensen die in deze situatie zitten", zegt hij in Humberto.

"Er zijn jaren bij dat ze meer aan dat bedrijf Obin, die haar schuldhulp verleent, heeft betaald dan dat ze schulden heeft afgelost", vertelde Brunswijk deze week in zijn video op Facebook. De reacties op de video stroomden binnen, want veel mensen herkenden zich in de situatie van Brunswijks zus.

'Het is legale diefstal'

"Het zijn de grootste boeven van Nederland, terwijl dit bedrijf je wordt toegewezen door een rechter", omschrijft Brunswijk het bedrijf waar zijn zus bij was aangesloten. Claudia stond vanaf 2014 onder bewind en ging haar zesde jaar in toen Brunswijk dacht: hoe ver is ze eigenlijk met afbetalen? "Gelukkig heb ik een goede band met mijn zus, maar stel dat ik niet kon helpen, wat was er dan gebeurd? Dan had ze het allang opgegeven, 100 procent."

Het bedrag dat Obin voorhield, was veel hoger dan het bedrag dat bedrijven daadwerkelijk nog moesten ontvangen. "De Belastingdienst zei tegen mij dat ze alles al had afbetaald. Het is legale diefstal gewoon", zegt hij in zijn video.

Bekijk hier de video die Steven Brunswijk op Facebook zette:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie