Binnenland

NPO Radio 1 Sportzomer dag #5

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 Sportzomer dag #5

De teams in Groep F in actie en we gaan langs bij Joop Zoetemelk in Frankrijk. Dit en meer op de vijfde dag van de Sportzomer.

De NPO Radio 1 Sportzomer trapt dagelijks af met één gast aan tafel. We bespreken het nieuws van de dag en de sport waar we ons op mogen verheugen. Vandaag doen we dat met Sjoerd Sjoerdsma, Tweede Kamerlid voor D66 bovendien een groot voetbalfan.

Rond 10:30 uur is er een Mediaforum met Jeroen Smit en Andries Knevel. Ook vandaag bespreekt Frits Spits rond 11:30 uur de mooiste en merkwaardigste voetbalkretologie. In De Thuisblijvers (13.00 - 14.00 uur) nemen Özcan Akyol, Cécile Koekkoek en Marcel van Roosmalen het EK op een verrassende en scherpe manier onder de loep.

Rond 14:00 uur gaan we op bezoek bij Nederlanders die in Frankrijk wonen. Waarom zijn ze geëmigreerd, hoe bevalt het en wat houdt het leven als god in Frankrijk eigenlijk in? Vandaag gaan we op bezoek bij wielericoon Joop Zoetemelk, die al 44 jaar in Frankrijk woont nadat hij verliefd werd op een Franse vrouw.

EK Voetbal
Om 18:00 uur speelt Oostenrijk tegen Hongarije. Portugal neemt het vanaf 21:00 uur op tegen IJsland. We doen bij elke wedstrijd een voorbeschouwing met de dienstdoende commentator.

Ster advertentie
Ster advertentie