Binnenland

Roken in de wachtrij bij pretparken verboden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roken in de wachtrij bij pretparken verboden

[NOS] Per 1 april mag er niet meer gerookt worden in de wachtrij van een aantal grote pretparken en dierentuinen. Dat maakt de Club van Elf bekend namens 21 attractieparken en dierentuinen. Het gaat bijvoorbeeld om de Efteling, Burgers Zoo en Walibi.

De parken hebben 1 april gekozen omdat op die dag de meeste parken weer open gaan. "Dat vinden we een goed moment om ermee te beginnen", zegt Kees Klesman, directeur bij de Club van Elf, over het verbod.

Met het plaatselijke rookverbod willen de attractieparken tegemoet komen aan rokers en niet-rokers. "Er zijn veel mensen die nog roken in Nederland. Die willen we graag in de gelegenheid stellen om dat nog te kunnen doen als zij een familie-uitje hebben. Aan de andere kant zijn er veel mensen die roken vervelend vinden."

"Het rookverbod is gericht op het beschermen van kinderen en volwassenen tegen het roken", zegt Klesman, met name op de plekken waar mensen de rook van anderen niet kunnen ontwijken.

Een algeheel rookverbod gaat de parken te ver. "Rookplekken inrichten op bepaalde plekken is nog niet overal mogelijk", zegt Klesman

Luister het hele gesprek met Kees Klesman terug:

'Het is gericht op het beschermen van kinderen en volwassenen tegen het roken'

Ster advertentie
Ster advertentie