Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Oranjevrouwen in actie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Oranjevrouwen in actie

Het is weer zaterdag, de eerste dag van het weekend. Vandaag vier affiches op het programma van de Eredivisie. Daarnaast spelen de Oranjevrouwen in voorbereiding op het WK een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika. Verder vandaag:

Eredivisie

Vier prachtige affiches vandaag op het programma van de Eredivisie. Nummer drie Feyenoord gaat op bezoek bij PEC Zwolle. De club uit Rotterdam, dat net niet weet aan te haken bij Ajax en PSV, staat hoogstwaarschijnlijk voor een trainerswissel in de zomer. Het contract van Giovanni van Bronckhorst loopt af en pas in maart staan er afspraken om rond de tafel te gaan zitten. Verder ontvangt AZ in Alkmaar FC Utrecht.

Alle wedstrijden zijn live te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Een overzicht van de wedstrijden:

18.30 uur AZ-FC Utrecht | Verslag: Andy Houtkamp
19.45 uur ADO Den Haag-VVV | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
19.45 uur PEC Zwolle-Feyenoord | Verslag: Frank Wielaard
20.45 uur FC Groningen-Heracles | Verslag: Arman Avsaroglu

Vrouwenvoetbal: Zuid-Afrika Nederland

In voorbereiding op het WK beleggen de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman een trainingskamp in Zuid-Afrika. Daar wordt een oefeninterland gespeeld tegen Zuid-Afrika. Het duel wordt op 19 januari 2019 gespeeld in het Cape Town Stadium in Kaapstad. Aftrap van de wedstrijd is om 15.00 uur lokale tijd (14.00 uur Nederlandse tijd).

's Avonds in Langs de Lijn wordt met interviews teruggeblikt op de wedstrijd van de Oranjevrouwen.

Dr Kelder en Co

De leraar wordt in romans geschreven door oud-leraren vaak neergezet als vrijgezelle, miskende loser met een drankprobleem. Dat concludeert Ton Bastings die promoveerde op het imago van de leraar in de Nederlandse literatuur. Dat imago komt volgens Bastings voort uit onvrede van de auteurs over vernieuwingen in het onderwijs. Luister naar Dr Kelder en Co om 13.00 uur op NPO Radio 1.

En verder...

  • Onderzoeksjournalistiek is steeds meer datajournalistiek. Een combinatie van verhalende journalistiek en wetenschap. Cijfers, onderzoeksresultaten, tabellen en grafieken dienen als bron. KRO-NCRV gaat zich hier op toeleggen, middels Pointer, geen programma, maar een online platform. Alleen als er nieuws is, volgt publicatie online of op de televisie. Jerry Vermanen, datajournalist van het eerste uur, komt in Argos vertellen waar Pointer zich op zal richten en hoe ze precies te werk gaan. Om 14.00 uur op NPO Radio 1.
  • In de uitzending van Radar is er aandacht voor vliegtijden die kort voor je vakantie worden aangepast in jouw nadeel. Heb je dan recht op compensatie? Verder: hoe onderhoud je het houtwerk in en om het huis, wat dekt de dierenverzekering en problemen bij Neckermann.com.
Ster advertentie
Ster advertentie