Binnenland
NOS

Overal lege scholen, Rode Kruis opent hulplijn

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Overal lege scholen, Rode Kruis opent hulplijn

Nederland is nu, net als andere landen, voor een groot deel op slot vanwege het corona-virus. Alle scholen, kinderopvangcentra, cafés, restaurants en sportclubs zijn in ieder geval de komende drie weken dicht.

Scholen moeten opvang regelen voor kinderen van ouders in onmisbare beroepen, zoals de zorg, hulpdiensten, openbaar vervoer, supermarkten en media. Ook gaan leerkrachten onderwijs regelen voor kinderen die thuis zitten, waarbij eindexamenleerlingen prioriteit krijgen.

Noodlijn

Het Rode Kruis opent een hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten. Wie hulp nodig heeft, kan vanaf 09.00 uur bellen naar 070-4455888.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We krijgen signalen dat er veel ouderen zijn met zorgen. Via de Rode Kruis Hulplijn kunnen we over de zorgen praten, advies geven over hun specifieke situatie en waar nodig ook doorverwijzen naar de juiste hulp. Hiermee willen we zorgen wegnemen in een onzekere tijd", zegt directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis.

Toespraak Rutte

Premier Rutte spreekt vanavond om zeven uur het land toe. Het is een uniek dat een premier dat doet, vertelde politiek verslaggever Xander van der Wulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rode Kruis opent noodlijn

Ster advertentie
Ster advertentie