Binnenland
WNL

Burgemeester Apeldoorn wil morgen duidelijkheid over cultuur en horeca

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Burgemeester Apeldoorn wil morgen duidelijkheid over cultuur en horeca

Donderdag moet tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer duidelijk worden wanneer de horeca, evenementen en cultuursector weer open mogen. Dat zei Ton Heerts vanmorgen in Sven op 1. De burgemeester van Apeldoorn gaat vandaag strikt handhaven tegen theaters die meedoen aan de 'Kapsalon Theater'-actie van Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries, maar wel met flinke tegenzin.

Heerts, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, baalt van de huidige situatie dat bestuurders en cultuur zo tegenover te komen. “Dat is echt een dieptepunt. Ik kom super graag in het theater en ben ook burgervader, maar ik moet de wet handhaven.”

Perspectief

De PvdA’er hoopt dat ook dat de cultuursector, evenals de horeca, snel perspectief krijgt van de landelijke politiek. “Als er deze week geen duidelijkheid komt, moeten we als burgemeesters wellicht weer een briefje sturen aan het kabinet.”

De extra druk van burgemeesters op het kabinet om te versoepelen heeft ook zeker zin volgens Heerts. “Vorige week was het kabinet van plan om de winkels alleen op afspraak te openen, maar mede dankzij de burgemeesters is dat veranderd.”

Maatregelen

De burgervaders en moeders van het Veiligheidsberaad zijn voorstander van het terugschakelen naar de avondlockdown van vóór de kerstvakantie, maar Heerts benadrukt dat dat alleen kan gebeuren als de zorg het toelaat. “We moeten niet in een situatie komen waarin we weer patiënten naar België of Duitsland vervoeren.”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie