Binnenland

Afstand houden: hoe doe je dat in een krap studentenhuis?

NOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Afstand houden: hoe doe je dat in een krap studentenhuis?

''Blijf zoveel mogelijk thuis en houd afstand tot elkaar'', adviseert het RIVM om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar hoe doe je dat als je als student op kamers woont?

Verslaggever Marc Hamer ging voor het NOS Radio 1 Journaal langs in een studentenhuis in Utrecht, waar vijftien mensen relatief krap op elkaar wonen.

Een bewoner vertelt dat de huisgenoten samen zijn gaan zitten om afspraken te maken. ''Op een gegeven moment hebben we bedacht wat we wel en niet vinden kunnen. Eén van de dingen die we hebben afgesproken is dat we in principe geen bezoek meer over de vloer krijgen en het liefst zo min mogelijk naar mensen toe gaan.''

Opgesloten zitten

Wie ziekteverschijnselen heeft, moet verplicht op zijn kamer blijven. Eén van de studenten is dat recent overkomen. Hij had last van koorts. ''Ik zat twee dagen in isolatie. Mijn kamer is maar twaalf vierkante meter, dus dat was niet heel erg leuk.''

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie