Binnenland
NOS

GGD-directeur verwacht geen aanvullende maatregelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. GGD-directeur verwacht geen aanvullende maatregelen

Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid bij de GGD, verwacht niet dat het kabinet vandaag strengere maatregelen aankondigt. Dat zei hij in NOS Met het Oog op Morgen.

Vanavond geeft premier Rutte met gezondheidsminister De Jonge een persconferentie, waarin in ieder geval een verlenging van de huidige maatregelen die gelden tot 6 april wordt aangekondigd.

Maar De Gouw verwacht dus geen aanscherping van die maatregelen. "Want het verschil met datgene wat sommigen een lockdown noemen, is nog maar heel klein", zei hij in het Oog. "De maatregelen zoals die zijn genomen in verschillende landen verschillen in essentie niet veel meer van elkaar."

Tot wanneer de maatregelen precies worden verlengd, is nog onduidelijk. Ingewijden verwachten een datum tegen het einde van april of begin mei. De Gouw sluit dat niet uit. "Want dat heeft een paar redenen. Je zit dan rond de meivakantie, en dan is dat voor de scholen een moment om daarna weer open te gaan. En het heeft ook te maken met de vakantieperikelen van de Nederlanders. Oftewel: wat gaan ze wel en niet doen in de meivakantie."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie