Binnenland
WNL

TUI-topman en ANVR-voorzitter Arjan Kers verwacht probleemloze zomer op Schiphol

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TUI-topman en ANVR-voorzitter Arjan Kers verwacht probleemloze zomer op Schiphol

De baas van TUI Nederland en voorzitter van reisbranche-organisatie ANVR Arjan Kers verwacht geen chaos op Schiphol deze zomer. "Er ons is verzekerd dat er genoeg beveiligers zijn. Ook wij als luchtvaartmaatschappij hebben opgeschaald om bagageafhandelaren op Schiphol te ondersteunen", zegt hij in Sven op 1.

TUI-topman en ANVR-voorzitter Arjan Kers verwacht probleemloze zomer op Schiphol

De meivakantie is goed verlopen, zegt Kers. "We vlogen niet op maximale capaciteit, maar voor de zomer zijn alle vluchten ingepland." Of luchtvaartmaatschappij Transavia deze zomer genoeg vliegtuigen beschikbaar heeft, is de vraag. De afgelopen weken heeft de vliegmaatschappij vluchten moeten schrappen nadat vliegtuigreparaties langer duren dan verwacht.

Transavia laat komende dagen weten of er ook in juni en later in de zomer vluchten geannuleerd moeten worden. "Reisorganisaties kunnen dan opzoek naar alternatieven", zegt Kers. De voorzitter van reisbranche-organisatie ANVR wil dat de schade wordt verhaald op Transavia. "Zij hebben het probleem veroorzaakt."

Harbers

Minister Mark Harbers van infrastructuur wil het aantal vliegbewegingen van Schiphol tijdelijk beperken. Kers: "Ik had liever gehad dat Harbers luchtvaartmaatschappijen had uitgenodigd voor een gesprek. Dat is niet gebeurd."

Volgens de TUI-topman mag krimp nooit de doelstelling zijn. "CO2-uitstoot en geluidsoverlast worden verminderd door innovatie, daar hoef je niet minder voor te vliegen", betoogt hij. Voor ANVR-voorzitter is het geen optie dat Nederlandse reizigers in het vervolg vanuit België of Duitsland op vakantie gaan. "Mijn inzet is om zoveel mogelijk Nederlanders vanuit Nederland te laten reizen."

Gerelateerde podcast

Sven op 1

Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie