Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: slotklim in Tour de France

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: slotklim in Tour de France

Vandaag moet het gebeuren! Als Steven Kruijswijk nog kans wil maken op de gele trui, dan moet hij vandaag echt laten zien wat hij in huis heeft in de laatste slotklim van de Tour. Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar ‘eindigt’ de Tour de France niet met een tijdrit, maar met een bergetappe. De dag voor de ceremoniële rit naar Parijs starten de renners is in Albertville. In 1992 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden, waar Bart Veldkamp nog goud won op de 10 kilometer schaatsen.

De etappe leidt van Albertville 130 kilometer lang naar eindbestemming Val Thorens. Tijdens het parcours zullen de renners in totaal ruim 4500 meter moeten klimmen. Dit is de dag waar Steven Kruijswijk het verschil kan gaan maken, maar concurrenten als Bernal en Thomas zullen het hem zeker niet makkelijk maken. De gehele etappe hoor je vanaf 14:00 uur live in NOS Radio Tour de France.

Kom jij Kruijswijk live aanmoedigen tijdens Radio Tour? Kom dan gezellig langs in het NPO Radio 1 Tourcafé!

Johan Cruijff Schaal

Vanavond is de officieuze start van het nieuwe seizoen Eredivisie. De nummer 1 en 2 van vorig seizoen, Ajax en PSV, staan om 18:00 uur tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. De teams strijden voor de winst van de Johan Cruijff Schaal.

Normaal gesproken wordt deze wedstrijd gespeeld door de kampioen van vorig seizoen en de bekerwinnaar. Maar omdat Ajax beide prijzen op haar naam heeft staan, gaat de wedstrijd nu tussen de nummer 1 en 2 uit de competitie. Je hoort de wedstrijd live in Langs de Lijn.

De Taalstaat

Wie wint dit jaar de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse Natuurboek? Auteur Marente de Moor is genomineerd voor haar boek Foon. Ze vertelt erover in de Taalstaat.

dr. Kelder en co.

Wie houdt de Chinezen in toom? De VS, met hun handelsbeperkingen? Europa, dat intern verdeeld is over de relatie met de Chinezen? Onderwijl gaat China onverdroten door om zijn macht en invloed in de wereld uit te breiden. Met sinoloog Henk Scholte Nordholt kijken we hoe China de machtsverdeling in de wereld verandert, de kwestie-Hongkong omgaat en hoe je handel moet drijven met een land dat zijn interne markt bijna volledig gesloten houdt, maar wel middels het bedrijf Huawei wereldwijd 5G wil uitrollen.

Mislukkende millennials

Arbeidssocioloog dr. Fabian Dekker weet precies waar de millennials tegenaan lopen: hoge studiekosten, een volledig dichtgeslibde woningmarkt en een afbrokkelende welvaartsstaat. Deze generatie behoorlijk doorpakken om net zo welvarend te worden als hun ouders. Is het klagen met cappuccino’s of is hier daadwerkelijk iets aan de hand?

Onze Man in Deventer

Hij werd bekend met zijn boek Alleen maar nette mensen, maar dit jaar brengt schrijver Robert Vuijsje zijn nieuwste boek Salomon's Oordeel uit. Vanaf middernacht bezoekt hij het huis van Özcan Akyol in Onze Man in Deventer.

Ster advertentie
Ster advertentie