Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Duitse verkiezingen en veel sport

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Duitse verkiezingen en veel sport

Onze oosterburen gaan vandaag naar stembus en NPO Radio 1 houdt je de hele dag op de hoogte van de ontwikkelingen uit Duitsland. Eredivisie, WK Wielrennen, MotoGP en meer: het is een echte sport-zondag. Dit hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Duitsland Kiest 2017

OVT bespreekt de verkiezingsdag, tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Samen met historicus Willem Melching,en schrijvers Michèle de Waard, Dirk Rochtus en Frits Boterman wordt vooruit geblikt op de verkiezingen.

Chris Kijne en Winfried Baijens vertellen in een speciale live uitzending vanaf 18.00 uur de eerste prognoses rond de verkiezingsuitslagen. In Duitsland Kiest hoor je de eerste reacties en het allerlaatste nieuws, van de verslaggevers in Berlijn en de gasten in de studio. Luister Duitsland Kiest, vanaf 17.55 uur tot 20.00 uur.

Tip: wil je je nog even verdiepen in Duitsland? Luister dan onze vierdelige podcast-serie Der Bundescast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het programma Kwesties wordt vanaf 20.00 uur over de opkomst van het rechtse geluid in Duitsland gediscussieerd. Waar komt die groei van rechts vandaan? Wat betekent dat voor migranten en vluchtelingen in Duitsland?

Eredivisie

Ook vandaag wordt er gevoetbald in de Eredivisie. Deze wedstrijden volg je op NPO Radio 1:

12.30 uur FC Utrecht - PSV | Verslag: Ragnar Niemeijer

14.30 uur Ajax - Vitesse | Verslag: Andy Houtkamp

14.30 uur VVV - PEC Zwolle | Verslag: Chris Wobben

14.30 uur FC Groningen - FC Twente | Verslag: Richard van der Made

16.45 uur AZ - Excelsior | Verslag: Arman Avsaroglu

Andere sport in Langs de Lijn

De mannen rijden vanaf de start in Kollsnes via de grillige Noorse Westkust naar Bergen. In totaal leggen de renners tijdens de wegwedstrijd 276,5 kilometer af. Voor Nederland rijden zondag onder anderen Tom Dumoulin, Niki Terpstra en Bauke Mollema. Wordt een van hen wereldkampioen op dit onderdeel? Volg de race in Langs de Lijn, vanaf 14.00 uur.

Tom Dumoulin in zijn gouden tijdrit (ANP)

Verder in Langs de Lijn: de marathon van Berlijn wordt gelopen en Hans van Loozenoord doet verslag van de MotoGP in Aragón, Spanje.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie