Naar homepage
Binnenland

Het succesvolle weekend van Bayern, Luuk de Jong en MvdP
EONOS

foto: Fotostudio Boonfoto: Fotostudio Boon
  1. Nieuwschevron right
  2. Het succesvolle weekend van Bayern, Luuk de Jong en MvdP

De finale van de Champions League, het vertrek van bondscoach Ronald Koeman en de One-Man Show van Mathieu van der Poel bij de Nederlandse kampioenschappen wielrennen hielden de gemoederen bij het Sportforum het meeste bezig.

In Langs de Lijn En Omstreken waren Barbara Barend en Maarten Tjallingii in de studio en deed Jan Roelfs vanuit huis mee omdat hij in quarantaine zit na zijn bezoek aan de presentatie van Ronald Koeman in Barcelona.

Bayern München won in een leeg stadion in Lissabon voor de zesde keer de Champions League. NOS-voetbalcommentator Jan Roelfs vond het noch een slechte noch een goede wedstrijd. Desondanks had hij toch genoten. Niet eens vanwege het vertoonde spel, maar omdat er ondanks de ontbrekende fans toch beleving was bij de spelers. "Dat je toch die emotie ziet, die blijdschap alsof het hele stadion vol zat. Dat dat niet is weggeëbd in het huidige voetbal, dat vond ik mooi."

MvdP

Het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg werd gedomineerd door Mathieu van der Poel. De titelstrijd was weliswaar gedevalueerd door het ontbreken van een aantal toppers dat zich op de Ronde van Frankrijk voorbereidt. Toch denken oud-renner Maarten Tjallingii en sportjournalist Barbara Barend (Helden Media) dat 'MvdP' ook had gewonnen als die toppers er wel bij waren geweest.

Ronald Koeman verruilde de KNVB voor Barcelona, de club van zijn dromen. Alle leden van het Sportforum hadden begrip voor zijn keuze, maar Barbara Barend betwijfelt of ze het zelf ook zou hebben gedaan. De familieomstandigheden, zijn gezondheidstoestand en het succes dat hij had met Oranje. "Het is wel de heftigste trainersbaan in de wereld op dit moment." Maar dat Koeman het kan, daar is men het wel over eens.

Nog een paar nachtjes slapen en dan begint de belangrijkste wielerronde van het jaar, de Tour de France. Maarten Tjallingii heeft hoge verwachtingen. "Ik verwacht ook echt dat er gekoerst gaat worden als nooit tevoren. Het is een stelletje jonge honden dat losgelaten wordt, die kudde koeien die je de stal uit schopt in het voorjaar en ze mogen weer."

Dat er minder publiek langs de wegen zal staan zal het niet minder maken. Vooral in de bergetappes, voor de renners die om het geel strijden. "Dan krijg je wel eens een zetje de verkeerde kant op, dat gaan ze niet missen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie