Binnenland

Podcast De Dag: waarom vandaag zo belangrijk is voor hindoes

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom vandaag zo belangrijk is voor hindoes

Vanaf vandaag wordt Divali gevierd, het Hindoestaanse 'lichtjesfeest'. Voor wie niet weet wat deze bijzondere dag eigenlijk inhoudt, legt Chander Mahabier uit waarom Divali belangrijk is voor Hindoestanen in ons land.

"Er wonen honderdduizenden Surinamers en Indiërs in Nederland. Die zijn dagen bezig het huis schoon te maken." En daarna? Mooie kleren aan en lekker eten!

{podcast audio="65293" caption="De Dag #197: Waarom vandaag zo belangrijk is voor hindoes | 'Democraten kampen met identiteitsprobleem'" }

Verder in De Dag

Amerikakenner Laila Frank analyseert in De Dag uitgebreid de uitslag van de midterms. Een Huis van Afgevaardigden met democraten in de meerderheid in combinatie met een Republikeins Senaat gaat in ieder geval een spannende tijd opleveren. "Het valt ook op dat de Democraten nog heel erg aan het zoeken zijn: wie is onze leider? Wat is ons verhaal? Ze hebben echt een identiteitsprobleem."

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie