Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Nieuwsweekend en schaatsen

foto: Marrit Leenstra (ANP)foto: Marrit Leenstra (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Nieuwsweekend en schaatsen

Peter de Bie en Mieke van der Weij zijn terug op de zaterdagochtend met Nieuwsweekend, Dr Kelder en Co, de aftrap van de verkiezing Beste leraar Nederlands, en schaatsen op de EK Afstanden in Kolomna. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Eerste uitzending Nieuwsweekend

Terug van weggeweest, maar bij een nieuwe omroep. Peter de Bie en Mieke van der Weij maken vandaag de eerste uitzending van Nieuwsweekend. Er wordt gesproken over nieuws uit binnen- en buitenland. Elke zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1.

Radiotherapie bij Dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is de wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Jubileumeditie verkiezing Beste leraar Nederlands

NPO Radio 1-programma De Taalstaat organiseert, samen met Het Genootschap Onze Taal, voor het vijfde jaar de verkiezing Beste leraar Nederlands van Nederland en België. Om dit lustrum te vieren brengen onder anderen Erik van Muiswinkel en Roos Schlikker een ode aan de docent Nederlands die zij nooit zijn vergeten. Pauline Broekema trapt de verkiezing zaterdag 6 januari af met haar favoriete leraar Nederlands. Vanaf 11.00 uur in De Taalstaat.

EK Afstanden

Dag drie van de EK afstanden in Kolomna in Rusland. Dit jaar worden de EK Afstanden voor het eerst gehouden.

In Kolomna in Rusland komen acht olympiërs in actie: Jan Blokhuijsen, Ronald Mulder, Koen Verweij, Carlijn Achtereekte, Lotte van Beek, Marrit Leenstra, Esmee Visser en Annouk van der Weijden. Andere schaatsers, zoals Sven Kramer en Ireen Wüst slaan het toernooi over, omdat zij voor een andere route kiezen in de voorbereiding op de Olympische Spelen.

Deze schaatsers komen vanaf 13.15 uur (Nederlandse tijd) in actie

1000 meter dames: Marrit Leenstra, Letitia de Jong, Lotte van Beek
1000 meter heren: Koen Verweij, Thomas Krol, Hein Otterspeer
3000 meter dames: Carlijn Achtereekte, Annouk van der Weijden, Esmee Visser
5000 meter heren: Jan Blokhuijsen, Marcel Bosker, Simon Schouten

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie