Binnenland
NOS

'Mogelijk chaotische toestanden bij opening scholen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mogelijk chaotische toestanden bij opening scholen'

De Stichting Voor Werkende Ouders is blij dat de basisscholen maandag weer opengaan, maar directeur Marjet Winsemius is wel bang voor chaotische toestanden, zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal.

"We verwachten dat het beleid wordt aangepast om docenten een veiliger gevoel te geven, waardoor bij elke snottebel een kind thuis moet blijven. Maar kinderen in deze leeftijd hebben nou eenmaal vaak een snottebel, dus die zitten dan thuis."

Snottebellenbeleid

Winsemius zou liever zien dat het snottebellenbeleid blijft zoals het tot nu toe was. "Dus dat je een kind met een neusverkoudheid gewoon mag brengen. We vragen wel aan ouders om goed te kijken, want je wil ook niet een klas besmetten of ervoor zorgen dat een hele klas thuis komt te zitten. We roepen ouders dus wel op: wees secuur wanneer je je kind brengt."

Ze vraagt zich daarnaast af of het nodig is de hele klas naar huis te sturen bij een besmetting. "Als een kind besmet is in de klas, dan moet de hele klas naar huis, maar dan is er ook geen noodopvang. Dat betekent dat mensen met cruciale beroepen alsnog thuis komen te zitten, dus ook de IC-verpleegkundige. Wij verwachten dat dit nog wel een ding gaat worden de komende tijd."

Werkende ouders

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie