Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Blijft PSV in het spoor van Ajax en Feyenoord?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Blijft PSV in het spoor van Ajax en Feyenoord?

Poëzie, de verkiezingscampagne, verduistering, consumentennieuws en in de eredivisie probeert PSV tegen NEC in het spoor te blijven bij Feyenoord en Ajax. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Hans Kusters en Pieter Jouke

Hans Kusters is de uitgever van gesproken poëzie. Bijvoorbeeld van liedjes van Hans de Booij, Boudewijn de Groot, Stef Bos, Rowwen Hèze en nog veel meer. Hij schreef het boek De Flipperkoning en schuif aan bij De Taalstaat (vanaf 11.00 uur) om erover te praten met presentator Frits Spits. Ook in de uitzending: Kandidaat nummer 2 voor de Beste Leraar Nederlands verkiezing: Era Gordeau, lerares Nederlands in Emmen. En ook: cabaretier Pieter Jouke: hij spreekt over zijn theaterprogramma Dingen Die Ik Dacht.

Zorg, integratie & immigratie

Kees Boonman ontvangt in Kamerbreed de komende weken lijsttrekkers en kandidaat-Kamerleden. De uitzendingen komt zaterdag rechtstreeks vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Luisteraars kunnen de uitzending (vanaf 13.00 uur) live bijwonen. Zaterdag zijn de nummers 2 van SP, D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren te gast: Renske Leijten, Stientje van Veldhoven, Kathalijne Buitenweg en Esther Ouwehand. Kees Boonman praat met hen over thema’s die de verkiezingscampagne domineren: de zorg, integratie & immigratie en economische groei. Een debat over wel of geen Nationaal Zorgfonds, de Nederlandse identiteit, arbeidsmigratie en over de vraag of er grenzen zitten aan de economische groei.

Verduistering via familiebedrijf

Universiteit Tilburg heeft aangifte gedaan tegen oud-decaan Arie de Ruijter wegens verduistering en valsheid in geschrifte. De voorzitter van het college van bestuur, Koen Becking, bevestigt de aangifte “tegen een oud-medewerker van de wetenschappelijke staf” aan het NPO Radio 1 programma Argos (VPRO/HUMAN/VARA). Volgens ingewijden heeft De Ruijter meer dan een miljoen euro laten uitbetalen aan bedrijven van familieleden. Beluister de reportage op Argos vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1.

'Klinisch bewezen'

Radar Radio gaat onder andere over Zonnepanelen, 'Hoogwaardig katoensatijn' en de vraag: 'Hoe beveilig jij je huis tegen inbraak?' Verder: Wat is eigenlijk 'klinisch bewezen'? Luister vanaf 15.00 uur naar Radar Radio, met presentator Mischa Blok.

Eredivisie

In de eredivisie wordt de sub-topper FC Twente - Heerenveen gespeeld. PSV mag tegen NEC proberen in het spoor te blijven van Feyenoord en Ajax, die morgen allebei een uitduel spelen.

  • 18.30 uur FC Twente - SC Heerenveen. Verslag: Andy Houtkamp
  • 19.45 uur PSV - NEC. Verslag: Frank Wielaard
  • 19.45 uur Heracles - Excelsior. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 20.45 uur FC Utrecht-PEC Zwolle. Verslag: Ragnar Niemeijer


Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie