Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: begin van de podcastweek en topper Ajax - PSV

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: begin van de podcastweek en topper Ajax - PSV

NPO Radio 1 staat vanaf vandaag tot en met zaterdag 6 april in het teken van De Week van de Podcast. Zo schuiven vandaag de makers van De Krokante Leesmap aan bij De Perstribune. Verder vandaag op NPO Radio 1: de topper Ajax - PSV.

Kan de paus de ringkus-traditie zomaar opheffen?

Bij herhaling trekt paus Franciscus zijn hand terug als pelgrims zijn ring willen kussen. Zo is te zien op een filmpje dat deze week viraal ging:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De paus wil, zo wordt gezegd, geen levend reliek zijn, maar een echt mens. Weg dus met die steriele plechtigheden die hem en de gelovigen bevriezen in de hiërarchische kerk van eeuwen.

Maar waar komt het ringkussen vandaan en kan de paus deze traditie zomaar opheffen zonder aan de kern van het katholieke geloof te komen? Kerkhistoricus Peter Raedts buigt zich over dit religieus historische fenomeen, vanaf 10.00 uur in OVT.

Makers van de Krokante Leesmap in De Perstribune

In het eerste uur van De Perstribune zijn de drie makers van de NPO Radio 1-podcast De Krokante Leesmap te gast. In 'de leesmap' gaan Noortje Veldhuizen, Marcel van Roosmalen en Roelof de Vries op zoek naar het allerbeste (ofwel 'krokantste') tijdschriftartikel van de week.

Maar meer nog dan een tijdschriftenpodcast is De Krokante Leesmap een ode aan alle zijpaden die men in het leven kan bewandelen - met daarbij onder meer aandacht voor belangwekkende onderwerpen als huwelijksaanzoeken, quinoa-recepten en keukenverbouwingen. Luister vanaf 12.00 uur naar De Perstribune.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eredivisie met topper Ajax - PSV

Om 16.45 uur is het zover, de laatste topper van het eredivisieseizoen 2018/2019 wordt gespeeld tussen Ajax en PSV. Voor beide clubs een wedstrijd van enorm belang en de mogelijke beslissing in de titelstrijd.

De Eindhovenaren gaan deze topper in met een voorsprong van vijf punten én de wetenschap dat zij in eigen huis een klinkende 3-0 overwinning boekten op de Amsterdammers.

Deze, en alle andere wedstrijden, volg je live in Langs de Lijn, van 14.00 tot 19.00 uur.

Een overzicht van de wedstrijden:

12.15 uur NAC-VVV | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur FC Utrecht-Feyenoord | Verslag: Frank Wielaard
14.30 uur PEC Zwolle-FC Emmen | Verslag: Richard van der Made
16.45 uur Ajax-PSV | Verslag: Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp

Ster advertentie
Ster advertentie