Binnenland
AVROTROS

Sesamstraat maakt 'El Patito' van 'Despacito'

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Sesamstraat maakt 'El Patito' van 'Despacito'

Het meest aangeklikte filmpje op Youtube aller tijden is Despacito, de megahit van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi. De teller staat, na nog maar zeven maanden, al op meer dan 3,3 miljard views. Er zijn al veel parodieën en covers gemaakt van het latin nummer, maar de nieuwste versie is vandaag een van de meest gedeelde filmpjes op het web.

De makers van de Amerikaanse versie van Sesamstraat veranderden Despacito in El Patito, wat 'rubber eendje' betekent. En dat rubber eendje is natuurlijk de beste vriend van Ernie. Bert is er ondertussen erg chagrijnig over, maar Ernie kan er geen genoeg van krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Het clipje wordt veel bekeken. Nog lang geen 3,3 miljard keer, maar toch: een hit is het wel. En nog één keer dan, ter vergelijking met de Sesamstraat-versie: het origineel van Despacito:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 23 augustus

Wat is er trending op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie