Binnenland

Trein ontspoord bij Winsum, meerdere gewonden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Trein ontspoord bij Winsum, meerdere gewonden

In het noorden van Nederland is een trein ontspoord na een botsing met een tankauto met melk. Volgens de politie zijn er meerdere gewonden gevallen. Het gaat om een trein van Arriva tussen Groningen en Roodeschool.


Het ongeluk gebeurde bij het dorp Winsum. De vrachtwagen kwam van een boerenerf en is bij een onbewaakte spoorwegovergang tegen de naderende trein gebotst, meldt de politie.

De chauffeur van de melkwagen is ongedeerd gebleven. De gewonden zijn in de trein gevallen, meldt RTV Noord. Het is niet bekend hoeveel mensen er in de trein zaten.

Traumahelikopter

Hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt; er zijn tientallen hulpverleners ingezet. "Ik zie een traumahelikopter en meerdere ambulances", zegt een ooggetuige. De rest van de dag rijden er geen treinen op het traject tussen Groningen en Roodeschool.

Het is de tweede keer dit jaar dat een trein van Arriva bij een spoorwegovergang tegen een auto botst. In februari viel één dode en raakten zes mensen gewond toen een trein bij Dalfsen in botsing kwam met een overstekende hoogwerker.

Ster advertentie
Ster advertentie