Binnenland

Stroomstoring voorbij, treinverkeer nog ontregeld

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stroomstoring voorbij, treinverkeer nog ontregeld

[NOS] De stroomstoring in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer is helemaal voorbij. Dat heeft netbeheerder Liander even na 9.00 uur laten weten. Het treinverkeer is door de storing nog wel ontregeld.

Rond 4.00 uur viel de stroom in de hoofdstad en omliggende plaatsen bij 360.000 klanten uit. Rond 6.30 uur hadden zo'n 160.000 klanten weer stroom. In de loop van de ochtend volgden de andere huishoudens.

Vanmorgen om ca. 04:20 uur werd de regio Amsterdam getroffen door een grote stroomstoring. Rond 4.00 uur viel de stroom in de hoofdstad en omliggende plaatsen bij 360.000 klanten uit. Rond 6.30 uur hadden zo'n 160.000 klanten weer stroom. In de loop van de ochtend volgden de andere huishoudens. De NS laat weten dat er in het getroffen gebied geen treinverkeer mogelijk is.

Geen treinen

De NS laat weten dat er in het getroffen gebied geen treinverkeer mogelijk is, aangezien er geen seinen en wissels kunnen worden bediend. Dat betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is van en naar onder meer station Amsterdam Centraal. Dat heeft ook consequenties voor de dienstregeling in de rest van het land, waarschuwen de NS en ProRail.

Ster advertentie
Ster advertentie