Binnenland

Dit zijn de genomineerden voor de Loden Radioleeuw 2017

foto: Radar Radiofoto: Radar Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de genomineerden voor de Loden Radioleeuw 2017

[AVROTROS] AutoTrack, Geberit, Autotaalglas, Only for Men en Voltaren zijn genomineerd voor de Loden Radioleeuw 2017. Dat is zojuist bekendgemaakt in de radio-uitzending van het AVROTROS-consumentenprogramma Radar op NPO Radio 1. De winnaar van de meest irritante reclame op de radio krijgt de prijs op 2 december uitgereikt.

De reclame van AutoTrack waarin gesuggereerd wordt dat je maar een nieuwe auto moet kopen, omdat deze wordt weggesleept wordt als "vergezocht", "onrealistisch en kleinerend", "irritant en stupide".

Volgens Geberit zit je ongeveer 50 uur per jaar in de stank van je eigen poep. Niet met Geberit. Allemaal leuk en aardig, maar de meeste radioluisteraars vinden de reclame vooral strontirritant.

Stel je eens voor: je rijdt niet eens zo snel en dan toch een ster in je glas. Wie bel je dan? Wolter Kroes of Autotaalglas? Het schadebedrijf laat het overkomen alsof het een feestje is dat je een ster in je voorruit hebt. Luisteraars vinden de tekst slecht en het liedje irritant.

'Mannen van Nederland, Hans hier.' Voetbalanalist Hans Kraaij schuwt vrouwonvriendelijke uitlatingen niet en neemt ook in deze radio-reclame geen blad voor de mond. De reclame wordt afgedaan als "kinderachtig gezeur, infantiel en seksistisch".

De meeste oma's verwennen hun kleinkinderen. Oma's die Voltaren Emulgel gebruiken, zijn juist de schrik van kinderen. "Belachelijk en ergerlijk", "kinderachtig en overdreven gedoe" en "om jeuk van te krijgen".

Er kan gestemd worden tot 1 december 23.59 via LodenLeeuw.nl. Vorig jaar won Incentro de Loden Radioleeuw.

Ster advertentie
Ster advertentie