Binnenland
AVROTROS

Roel Maalderink: 'Woke is niet het echte gevaar, dat is extreemrechts'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Roel Maalderink: 'Woke is niet het echte gevaar, dat is extreemrechts'

"De hele discussie over woke leidt af van waar het echte gevaar vandaan komt. Dat is, blijkt uit ieder NCTV-rapport, extreemrechts", antwoordt Roel Maaldering in MISCHA! op de vraag hoe woke hij is.

#363 - Roel Maalderink: 'Woke is niet het echte gevaar, het is extreem-rechts' - MISCHA!

"Het gaat zoveel over woke, maar over de auto van D66 Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (wordt bedreigd sinds hij zei dat de veestapel in Nederland moet gehalveerd, red.) die in brand gestoken wordt, lees je bijna niets. Dat is toch veel gevaarlijker dan een regenboogzebrapad in Utrecht?"

Niet bang

De 32-jarige Maalderink zegt zich nooit beperkt te voelen door ‘woke’ bij het maken van zijn satirische tv-programma Plakshot. "Ik ben niet bang om gecanceld te worden. Dat terwijl wij toch echt wel ‘woke thema’s’ behandelen: politiek, Gaza."

Volgens de presentator zijn mensen die vinden dat je tegenwoordig nergens meer grappen over mag maken, vaak oud en niet meer zo toonaangevend als vroeger. "Als je het een beetje smaakvol houdt, kun je heel veel."

Ontvolgd worden

Nadat Maalderink bij een demonstratie van Extinction Rebellion video’s maakte als de bekakte roddelverslaggever 'Smaaldermans', werd hij door sommigen ontvolgd op social media.

"Dat is prima, misschien vinden ze het de volgende keer wel weer grappig (...) Soms maak ik dingen waar woke-types van kunnen smullen, soms maak ik dingen waar de Wybren van Haga’s van Nederland van kunnen smullen."

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie