Binnenland
NOS

Derde perfect game in Nederlandse honkbal

foto: Pro Shots/Bart Scheuldermanfoto: Pro Shots/Bart Scheulderman
  1. Nieuwschevron right
  2. Derde perfect game in Nederlandse honkbal

De laatste keer dat er in het Nederlandse honkbal een perfect game werd gegooid was in 1997. Toen was het Eelco Jansen die er in slaagde om geen enkele slagman op de honken te laten komen. Dit weekend werd Misja Harcksen zijn opvolger. De pitcher van het Rotterdamse Curaçao Neptunus voltooide zijn huzarenstukje in het duel met de Glaskoning Twins uit Oosterhout.

Dat een perfect game bijzonder is blijkt wel uit de cijfers. Harcksen is de derde Nederlander die in slaagt. De eerste keer werd de prestatie geleverd door de Amerikaan Graig McGinnis. Ook in de Verenigde Staten, de geboortegrond van het honkbal, komt zo'n perfect game niet vaak voor. In 140 jaar gebeurde het maar 23 keer, voor het laatst in 2012.

De derde perfect game in Nederland

Voor Harcksen werd het een speciale middag. In NOS Langs de Lijn vertelde hij dat hij het pas laat in de wedstrijd doorkreeg. "Toen ik bij de negende inning de heuvel opliep dacht ik bij mezelf: dit gaan jullie niet meer van mij afpakken." Lang mag de honkballer van zichzelf niet van het succes genieten. "Het is een avondje heel leuk, maar volgende week hebben we weer Amsterdam en dan moet ik er weer staan."

Ster advertentie
Ster advertentie