Binnenland
KRO-NCRV

Unmute Us: 'Laat de F1 een signaal zijn dat er meer mogelijk is'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Unmute Us: 'Laat de F1 een signaal zijn dat er meer mogelijk is'

Jasper Goossen, initiatiefnemer van Unmute Us, was bij de Formule 1 in Zandvoort en is 'uitermate positief'. Hij hoopt dat het evenement een signaal is 'dat er meer mogelijk is', vertelt hij bij Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De initiatiefnemer van Unmute Us vond het 'te gek' om op de tribune te zitten bij de Formule 1. "Uiteindelijk was het gewoon een klein festival en ben ik blij om te zien dat het kan en goed gaat", vertelt Goossen.

Onder de noemer 'Unmute Us' willen de evenementenbranche en bezoekers het kabinet oproepen festivals en evenementen weer toe te laten. Na eerdere drukbezochte protestmarsen op 21 augustus, volgen aanstaande donderdag opnieuw demonstraties in onder andere Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. "Het is nodig. Zolang er geen besluit is genomen, blijven we strijden."

Effecten Formule 1

Zou er niet eerst een week gewacht moeten worden om te weten wat de effecten van de Formule 1 gaan zijn? "Uiteindelijk wel. Maar er zijn al vaker onderzoeken en we weten wat het effect is." Goossen doelt daarmee op resultaten van de Fieldlabs-evenementen. "Ik verwacht dus dat het goed gaat."

Bezoekers van de GP in Zandvoort moesten gevaccineerd zijn of een negatief testbewijs laten zien. "Er werd alles aan gedaan om het zo goed mogelijk te stroomlijnen", zag AD-journalist Arjan Schouten in Zandvoort. "Maar het is naïef om te denken dat 70.000 mensen niet bij elkaar in de buurt komen. Bij de grote poort was het druk."

'Aan afspraken gehouden'

Het beeld dat Zandvoort 'een soort vrijstaat' was, klopt volgens Schouten niet. "Vergeet niet dat de organisatie 2,5 jaar lang steeds moest switchen met veranderende maatregelen. Ze hebben zich aan de afspraken gehouden."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie