Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Finale Champions League en ontknoping Giro d'Italia

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Finale Champions League en ontknoping Giro d'Italia

Vandaag is het een dag van finales bij NPO Radio 1. Bij De Taalstaat wordt de beste leraar Nederlands bekendgemaakt en vanavond is de finale van de Champions League live te volgen bij NOS Langs de Lijn. In Italië komt ook een finale aan bod. De Giro koerst voor het laatst door de bergen en iedereen is benieuwd of Dumoulin het roze van Froome weet af te pakken.

Lekker sportdagje

In Kiev strijden Real Madrid en Liverpool vanavond voor de cup met de grote oren. De Champions League-finale begint om 20.45 uur en het belooft een heerlijke wedstrijd te worden. Liverpool speelt onder Jürgen Klopp attractief en aanvallend voetbal en Mohamed Salah weet het hele jaar al elke voetbalfan te vermaken.

Tegenover dat aanvallende voetbal van de club uit Engeland staat het effectieve collectief van Real Madrid. De sterrenploeg weet als geen andere te counteren en met superster Ronaldo in de selectie zijn goals bijna een garantie. NOS Langs de Lijn loodst je uiteraard door deze thriller van een finale heen.

Giro d'Italia

Diezelfde omroep zorgt natuurlijk ook voor het commentaar bij de ontknoping van het fietsgeweld in Italië. Froome liet gisteren in de Giro zien waarom hij in het verleden al zoveel grote prijzen pakte. Dat de roze trui om de schouders van de Engelsman kwam te hangen, zagen weinigen aankomen.

Het is de laatste dag die in de bergen wordt doorgebracht. En dus is het ook de laatste kans voor klassementsrenners om het verschil te maken. Dumoulin gaat er alles aan doen om zijn titel te prolongeren maar is het voldoende om Froome uit het roze te rijden?

De Beste Leraar Nederlands

Wie van deze drie docenten mag zich de Beste Leraar Nederlands van Nederland en België 2018 noemen? Je hoort het om 11.00 uur bij De Taalstaat!

Verder vandaag:

Duurzame multinationals

Nederlandse multinationals gaan steeds meer op de duurzame toer. Zij worden op handen gedragen door de regering én door maatschappelijke organisaties. Maar tussen intenties en werkelijkheid zit vaak een fors verschil. Onderzoeksjournalisten zetten afgelopen jaren hun tanden in Shell, Heineken en Unilever. Hoe gingen zij te werk? Wat troffen zij aan? Leveren hun inspanningen iets op? Argos (14.00-15.00 uur) gaat in gesprek met journalisten Olivier van Beemen, Emiel Woutersen en Jelmer Mommers.

Waarom sterven lageropgeleiden eerder aan kanker?

Mensen met een lagere opleiding sterven eerder aan kanker dan mensen met een hogere opleiding. Het ligt voor de hand te zeggen dat het hier gaat om een verschil in leefstijl, maar ook wanneer beiden dezelfde vorm van kanker krijgen, heeft de hogeropgeleide meer kans om te overleven. Waarom is dat en wat kunnen we er aan doen? Sociaal geograaf dr. Marloes van Amerongen schreef er een artikel over op NEMO Kennislink en licht toe. Dat en meer om 13.00 uur bij Dr Kelder en Co.

Problemen met declaraties mantelzorgers bij pgb

Mantelzorgers die mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) verzorgen verzorgen meestal ook de administratie. Als je een factuur indient, is het afhankelijk van de persoon aan de andere kant van de lijn of die goedgekeurd wordt of niet. De ene keer wordt de factuur wel betaald, de andere keer is er geen probleem. Hoe kan dat? Je hoort het bij Radar Radio.

Verder in Radar Radio: tips om je lenzen te onderhouden en antwoord op de vraag: wie is aansprakelijk bij brand in een stomerij? Luister tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf iets kwijt over deze onderwerpen? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar.

Ster advertentie
Ster advertentie