Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: In memoriam Max van Weezel, bonussen en Eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: In memoriam Max van Weezel, bonussen en Eredivisie

Een in memoriam voor Max van Weezel in Argos, in dr. Kelder en Co een gesprek over bonussen in de top van het bedrijfsleven met prof. dr. Robert Dur en vier wedstrijden van Eredivisie-speelronde 30 in Langs De Lijn.

Max van Weezel

Luister vanaf 14.00 uur naar een speciale uitzending van Argos, waarin de donderdag overleden presentator Max van Weezel zelf, in een onlangs opgenomen interview, terugblikt op zijn jaren bij het programma. Hij was presentator van 2008 tot 2019, maar ook intensief betrokken bij het prille begin van Argos.

Deze week in de bonus

Als je een ware volkswoede wilt ontketenen moet je een bankier een vette bonus geven, of een presentator van de NPO meer betalen dan de premier. Verzekeraar a.s.r. kondigde deze week aan te stoppen met de bonus voor bestuurders. Is dit een keerpunt of slechts een achterhoedespeler die en wit voetje probeert te halen?

Vandaag in dr. Kelder en Co, vanaf 13.00 uur, een gesprek met prof. dr. Robert Dur over de bonus. Wat zegt de economische wetenschap en hoe werkt de bonus eigenlijk op de werkvloer van de gewone sterveling?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Peperdure Puzzelgroep

Je dacht alleen wat informatie toegestuurd te krijgen, maar ineens zit je vast aan een peperduur abonnement van Puzzelgroep. Kun je er van af?

Luister vanmiddag naar Radar Radio vanaf 15.00 uur.

Eredivisie

Op deze Eredivisie-zaterdag is Ajax voor het eerst dit seizoen koploper en zal dus de aanval van nummer 2, PSV, af moeten slaan. Aangezien beiden op 71 punten staan, is veel scoren het devies voor de Amsterdammers.

Bij Excelsior zit vanavond Ricardo Moniz als nieuwe hoofdtrainer in de dug-out. De nummer 17 voelt de hete adem van NAC in de nek en dus zal Moniz alle zeilen bij moeten zetten om uit de degradatiezone te komen.

Ricardo Moniz, de nieuwe coach van Excelsior

AZ blijft thuis, tegen ADO Den Haag, jagen op de derde plaats, terwijl de houder van die plaats, Feyenoord, het thuis opneemt tegen Heracles.

Ondertussen staan Fortuna Sittard en VVV tegenover elkaar en zullen ze er alles aan doen om uit de klauwen van de nacompetitie te blijven.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

18.30 uur AZ-ADO Den Haag | Verslag: Arman Avsaroglu
18.30 uur Ajax-Excelsior | Verslag: Frank Wielaard
20.45 uur Fortuna Sittard-VVV | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
20.45 uur Feyenoord-Heracles | Verslag: Chris Wobben

En verder...

  • Is Youp van 't Hek te gast bij Özcan Akyol in Onze Man in Deventer, vanaf 00.00 uur op NPO Radio 1.
  • Kan je bijziendheid voorkomen? Luister om 15.00 uur naar Radar Radio.
  • In dr. Kelder en Co, vanaf 13.00 uur, een gesprek met Amber Boeynaems, van de Vrije Universiteit, over het polariserende effect van beeldspraak.
Ster advertentie
Ster advertentie