Binnenland

Spaanse reddingswerkers vinden peuter Julen dood in put

foto: Reuters (via NOS)foto: Reuters (via NOS)
  1. Nieuwschevron right
  2. Spaanse reddingswerkers vinden peuter Julen dood in put

[NOS] Reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van de Spaanse peuter Julen, die bijna twee weken geleden in de buurt van Málaga in een put viel. Zoals al werd gevreesd was de tweejarige jongen niet meer in leven.

De reddingswerkers vonden Julen vannacht om 1.25 uur. Sinds zijn vermissing was er een grote reddingsoperatie gaande om de jongen in de put te bereiken. De actie werd vertraagd door het moeilijk begaanbare terrein en de harde steengrond.

Gisteren werd al duidelijk dat de jongen bijna was bereikt via een tunnel die naast de put werd gegraven. Om de laatste meters te overbruggen moesten meerdere keren harde stukken steen met kleine explosies worden opgeblazen.Ongeveer een uur nadat het lichaam was bereikt, maakten de Spaanse autoriteiten de vondst bekend. Eerst werd de familie geïnformeerd. Tientallen omstanders zagen de politiewagen bij het huis staan en hielden een wake bij de woning.
Julen viel op 13 januari in de 110 meter diepe put tijdens een familiebezoek in het berggebied rond het plaatsje Totalán bij Málaga.
Ster advertentie
Ster advertentie