Binnenland

Vandaag: Beste Leraar Nederlands, Tom Dumoulin en hoe vind je als 55-plusser een baan?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag: Beste Leraar Nederlands, Tom Dumoulin en hoe vind je als 55-plusser een baan?

Wie wordt vandaag gekozen tot de beste Leraar Nederlands van Nederland en België 2017? In De Taalstaat wordt de winnaar bekend gemaakt. Verder vandaag: Hoe vind je als 55-plusser weer werk? Houdt Dumoulin de roze trui om de schouders? En welke Nederlandse clubs winnen de play-offs en gaan Europa in?

Beste Leraar Nederlands

Om 11.00 uur wordt in De Taalstaat bekend gemaakt wie zich de Beste Leraar Nederlands van Nederland en België 2017 mag noemen. Er zijn drie genomineerden: Tamara Stojakovic uit Merksum, Didy Pijpker uit Siddeburen en Henk ter Haar uit Arnhem. De prijs zal worden uitgereikt door minister van onderwijs Jet Bussemaker.

Bekijk ook: Stem om de beste leraar Nederlands van 2017

Fair play in Culemborg?

Vijf jaar geleden had Culemborg drie voetbalclubs, nu nog twee. Fair Play, opgericht door Marokkaanse Nederlanders, behaalde successen, won van de hoofdklassers Ajax en Spakenburg, plaatsten zich voor het bekertoernooi om de Amstelcup. Ook op sociaal gebied maakte Fairplay zich sterk. Ze hielpen jongeren aan stages en gaven huiswerkbegeleiding. Toch moest de club wijken voor een villawijk en werd midden in het seizoen 2012/2013 opgeheven. Was Fair Play een ‘dekmantel’ voor criminele activiteiten? Is de club bewust de nek omgedraaid? Luister vanaf 14.00 uur naar naar Argos, met een reconstructie van de verdwijning van Fair Play.

Hoe kom je als 55-plusser weer aan het werk?

Als je de vijftig gepasseerd bent en je moet onverwacht op zoek naar een nieuwe baan, dan volgt vaak een langdurige periode van werkloosheid. Slechts 15 procent van de werkzoekende 55-plussers vindt vanuit de WW binnen een jaar een baan. Dat percentage ligt nog lager bij mensen met een bijstandsuitkering. Radar Radio (vanaf 15,00 uur) praat met 55-plussers die op zoek zijn naar een baan. Wat zijn handige tips?

VVD-Voorjaarscongres

De VVD houdt haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de agenda van het congres wil de VVD terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen en vooruitkijken naar de gemeenteraadsverkiezingen komend jaar. Verder wordt de stand van zaken bij de formatie besproken en wellicht komt ook nog wel het vertrek van voorzitter Keizer aan de orde. WNL op Zaterdag doet vanaf 16.00 uur live verslag van het congres.

Sport

In de Giro d'Italia rijden de renners in 131 kilometer van Castellania naar Oropa. Het venijn zit in de staart, met een slotklim waarin de steilste gedeelten 13 procent omhoog gaan. De finish wordt verwacht rond 17.15 uur.

AZ en FC Utrecht deden woensdagavond uitstekende zaken in de play-offs voor Europees voetbal. De Alkmaarders wonnen de heenwedstrijd in de eerste ronde bij FC Groningen: 1-4. FC Utrecht zegevierde met 1-3 bij sc Heerenveen. Vanavond zijn de returns. NOS Langs de Lijn doet de hele middag met flitsen verslag van de Giro D'Italia en ook de wedstrijd FC Utrecht - SC Heerenveen.

18.30 uur:
FC Utrecht - SC Heerenveen. Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur:
AZ - FC Groningen. Verslag: Frank Wielaard

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie