Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Argos in Turkije, Johan Cruijff Schaal en WK Atletiek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Argos in Turkije, Johan Cruijff Schaal en WK Atletiek

Argos duikt in de onderzoeksjournalistiek in Turkije, Feyenoord en Vitessa strijden om de Johan Cruijff Schaal, en het WK Atletiek is in volle gang. Dit en meer vandaag op NPO Radio 1.

Met gevaar voor eigen leven: onderzoeksjournalistiek in Turkije

Nergens ter wereld zitten zoveel journalisten in de gevangenis als in Turkije. Velen van hen worden verdacht van steun aan terreur. Veel belangenorganisaties hebben hun zorgen geuit over de persvrijheid in Turkije. Bestaat onderzoeksjournalistiek nog wel in een land waar de persvrijheid zo in het geding is? Argos zoekt het uit, luister vanaf 14.00 uur.


Foto: journaliste Müzeyyen Yüce. Ze schrijft voor de Antalya Körfez (een lokale krant) en reisde af naar de overwegend Koerdische gedeelten in Oost-Turkije om daar verslag te doen van de verwoestingen.

Johan Cruijff Schaal: Feyenoord - Vitesse

Vandaag strijden Feyenoord en Vitesse om de Johan Cruijff Schaal. Arman Avsaroglu en Frank Wielaard doen vanaf 18.00 uur live verslag van de wedstrijd vanuit de Kuip.

WK Atletiek: Schippers in actie

Dit weekend vindt het WK Atletiek plaats in Londen. Vandaag om 12.45 uur loopt Dafne Schippers haar eerste 100 meter in Londen. Ook Naomi Sedney en Jamile Samuel komen dan in actie. In de middag verschijnen verder weinig Nederlanders aan de start, maar ’s avonds om 21.10 uur loopt Susan Krumins de finale van de 10.000 meter.

Andy Houtkamp en Floris van Hoorn doen verslag, Jolanda Keizer verzorgt de analyses.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie