Binnenland
BNNVARA

De Nieuws BV live vanaf Eurosonic Noorderslag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Nieuws BV live vanaf Eurosonic Noorderslag

De Nieuws BV is vandaag tussen 12.00 tot 13.30 uur live te horen vanaf Eurosonic Noorderslag, het platform voor Europese muziek. Overdag vindt in Groningen een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. In de avond is er ruimte voor talenten om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals.

In de uitzending komen onder andere de directeur van het festival Peter Smidt en Atze de Vrieze langs. Onderwerp van gesprek met hen is het laten staan van Boef in de programmering, na de ophef rond de rapper. Ze bespreken hoe festivals met dit soort situaties moeten omgaan.

Bloggen over Groningen

Verder wordt er kennisgemaakt met Sikkom, de stadsblog van Groningen. Aanwezig namens het blog zijn Stefan Bleeker en Willem Groeneveld. Laatstgenoemde schreef deze week nog een artikel over het aanwezig zijn van de rapper Boef. Ook Thomas Bruning van de vakbond voor journalisten komt aan het woord.

Verder komt Lucky Fonz III langs die het gesprek aan gaat over psychische problemen in de muziek industrie. Om 13.30 uur is het natuurlijk tijd voor Bureau Sport vanuit Hilversum.

Ster advertentie
Ster advertentie