Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: De Waterschappen, Brantsen en De Jong in De Perstribune en de Eredivisie

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: De Waterschappen, Brantsen en De Jong in De Perstribune en de Eredivisie

In Radio Doc is er aandacht voor De Watermeesters, in voorbereiding op de waterschapsverkiezingen van komende woensdag. Nieuwslezer Amber Brantsen en Feyenoord-directeur Jan de Jong zijn te gast in De Perstribune en in Langs De Lijn hoort u het verloop van vier Eredivisieduels.

Vandaag in De Perstribune zijn nieuwslezer Amber Brantsen en Feyenoord-directeur Jan de Jong te gast. Beiden begonnen ze hun loopbaan als stagiairs bij de NOS. Brantsen werd nieuwslezeres en verscheen vanaf 2017 tijdens de dagbulletins op tv.

Naast het nieuws is ze ook groot liefhebber van de Formule 1. Dit seizoen maakt ze samen met Louis Dekker en Jan Lammers De NOS Formule-1 Podcast.

De Jong rees bij de NOS al snel naar de top, in 2017 maakte hij de opvallende overstap van de top van de omroep naar 'de voetballerij'. Bij Feyenoord kent hij roerige tijden, hij is daar onder meer verantwoordelijk voor de voorgenomen bouw van het nieuwe stadion.

De Watermeesters

In Radio Doc, vanavond rond 21.00 uur, is De Watermeesters te horen, over de waterschappen. Ze zijn ouder dan provincies, gemeentes en landbestuur, komen uit de middeleeuwen toen er nog nauwelijks overheid was. Op 20 maart kunnen we er weer op stemmen. Maar veel te kiezen valt er niet.

Een stem voor de waterschappen is vooral van ritueel belang, want Nederland is een lekke badkuip en zonder het werk van deze watermeesters is leven hier niet mogelijk.

Eredivisie

Koploper PSV treed vandaag aan tegen VVV, op het kunstgras in Venlo. De huidige nummer 1 van de Eredivisie zag Ajax weer tot twéé punten naderen.

De Amsterdammers hervatten de achtervolging op de koppositie in de Noord-Hollandse derby in Alkmaar, tegen AZ.

Ondertussen probeert FC Groningen een slechte eerste seizoenshelft te bekronen met een playoffplek om Europees voetbal. Dit doen ze thuis, tegen ADO Den Haag.

In de staart van de Eredivisie staat een spannende wedstrijd geplant. Excelsior en PEC Zwolle kunnen, in een rechtstreeks duel afstand nemen van de degradatiezone.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

12.15 uur VVV-PSV | Verslag: Arman Avsaroglu
14.30 uur AZ-Ajax | Verslag: Frank Wielaard
14.30 uur FC Groningen-ADO Den Haag | Verslag: Andy Houtkamp
16.45 uur Excelsior-PEC Zwolle | Verslag: Ragnar Niemeijer

En verder...

  • Zijn de provincies zo lek als een mandje? In Reporter Radio, vanaf 19.00 uur, het verslag van een onderzoek naar de informatieveiligheid bij de provincies.
  • In Het Spoor Terug gaat het over de lievelingen van de laatste Poolse koning, twee Rembrandtschilderijen. Laura Stek maakte een documentaire en verteld hierover in OVT, vanaf 10.00 uur.
  • Tussen 6.00 en 9.00 uur wordt u op de hoogte gehouden van de eerste Formule-1 GP van het seizoen. Vanuit Australië wordt het commentaar verzorgd door Hans van Loozenoord.
Ster advertentie
Ster advertentie