Binnenland

Werkstraf voor automobilist die waarschuwingen bandenspanning negeerde

NTRNOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Werkstraf voor automobilist die waarschuwingen bandenspanning negeerde

Een man die vanwege een zachte band op de linkerrijstrook van de snelweg A20 stil ging staan en daardoor een ernstig auto-ongeluk veroorzaakte, is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.

Volgens de rechtbank is hij schuldig aan het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg. In Nieuws en Co vertelt verkeersjurist Herbert Korbee rond half zes wat mensen verplicht zijn om te doen op de weg.

Voor het ongeluk twee jaar geleden bij Nieuwerkerk aan den IJssel waren controlelampjes van de bandenspanning op het dashboard van de automobilist gaan branden. Ook klonk er een luid waarschuwingssignaal.

Letsel

Nadat het lampje was gaan branden en het systeem was gaan piepen, reed de man uit Moordrecht nog 21 kilometer door, blijkt uit onderzoek. Pas toen het stuur begon te trillen, minderde hij vaart en kwam tot stilstand op de linkerrijstrook.

Hij ging zijn auto uit om andere automobilisten te waarschuwen, maar de bestuurder van een aankomende auto zag dat niet en reed met volle vaart tegen de auto van de man. Het slachtoffer vloog met zijn auto over de kop en liep ernstig letsel op.

Ster advertentie
Ster advertentie