Binnenland

Politie wil supersnelle auto om criminelen bij te houden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politie wil supersnelle auto om criminelen bij te houden

[KRO-NCRV] Niet zomaar snel, maar supersnel. De nieuwe wagens van de politie moeten minstens 250 kilometer per uur kunnen rijden. Agenten moeten tenslotte criminelen bij kunnen houden die over de snelweg scheuren, of mensen die op de vlucht slaan voor de politie. En die criminelen komen steeds met nieuwe foefjes, zegt Egbert-Jan van Hasselt, projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie.

Welk merk auto de huidige Volvo’s gaat vervangen, is nog niet duidelijk en de politie heeft ook geen voorkeur, maar van Hasselt zegt tachtig voertuigen nodig te hebben. Vandaag begint de zogenoemde marktconsultatie, dat betekent dat bedrijven zich kunnen melden bij de politie met ideeën over supersnelle auto’s.

De timing van het bericht is opmerkelijk, gister werd bekend dat niet alle agenten op tijd hun verplichte rijvaardigheidstraining kunnen doen omdat er een groot tekort is aan docenten op de rijopleiding. Maar volgens van Hasselt is er een speciale opleiding voor de agenten die in de supersnelle auto’s mogen rijden en daar zijn wel genoeg docenten.

Ster advertentie
Ster advertentie