Binnenland
NOS

800.000 mondkapjes aangekomen op Schiphol

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 800.000 mondkapjes aangekomen op Schiphol

Vanochtend vroeg zijn op Schiphol 800.000 mondmaskers, isolatiejassen en veiligheidsbrillen uit China aangekomen om hulpverleners te beschermen. Het is de eerste lading van een veel grotere partij.

Presentatrice Simone Wijmans sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met verslaggever Michael de Smit.

800.000 mondkapjes aangekomen op Schiphol

Iets voor vijf uur is het vliegtuig geland. Minister van Rijn haalde het binnen, samen met KLM-topman Pieter Elbers.

Meer mondkapjes

De spullen worden verspreid over onder andere verzorgingstehuizen en ziekenhuizen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luchtbrug

De vrachtvlucht uit Shanghai is de eerste van een luchtbrug tussen China en Nederland die KLM heeft geopend. Voor de dagelijkse vluchten heeft de luchtvaartmaatschappij tijdelijk de Boeing 747 weer in bedrijf genomen.

In totaal worden de komende vijf dagen 6 miljoen mondkapjes verwacht vanuit China. Met de vluchten worden komende weken dagelijks mondkapjes, isolatiejassen en brillen verwacht.

Terugroepactie

Een eerdere lading Chinese mondkapjes bleek eind maart ondeugdelijk zijn. Het ministerie van Volksgezondheid begon daarom een terugroepactie.

Dit keer gaat het wel om de goede maskers, legt verslaggever Michael de Smit uit, die sprak met de minister. ''De mondkapjes worden eerst in Shanghai getest door Nederlanders die daar werken. Bij aankomst in Nederland worden ze nogmaals getest.''

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie