Binnenland
PowNed

Familietherapeut doet oproep: 'Onterf uw kind niet'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Familietherapeut doet oproep: 'Onterf uw kind niet'

Familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt trekt aan de bel over het probleem van onterving: "Als een kind onterft wordt, wordt je uit je familiegeschiedenis verdreven. Ouders onterven soms hun kind als het als zondebok wordt ervaren. Het is ook soms een correctie vanwege partnerschap. Schrappen van het kind uit het testament werkt generaties door. Het is zo pijnlijk."

Het komt door nieuwe familiestructuren: "Kinderen uit eerste huwelijk lopen het meeste kans om onterft te worden, dat is echt de grootste groep. Ik noem het een perverse prikkel. Ook vaders die hun kinderen lange tijd niet mogen zien na een vechtscheiding, schrappen hun kind soms uit het testament. Kinderen kunnen daar echt beschadigd door raken."

Ze roept daarom ouders, maar ook notarissen op om hier beter op te letten en het onterven te ontmoedigen: "Pas op met onterven. Stel de vraag aan ouders 'hoe wilt u herinnerd worden'?"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie