Binnenland
NOS

Meity Völke uit Roermond wint de jubileumeditie van de Turing Gedichtenwedstrijd

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Meity Völke uit Roermond wint de jubileumeditie van de Turing Gedichtenwedstrijd

Vanavond zijn de winnaars van de 10e Turing Gedichtenwedstrijd bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Met het Oog op Morgen vanuit de Rode Hoed. Onder Water van Meity Völke uit Roermond werd gekozen tot het beste gedicht van het jaar en bekroond met de hoofdprijs van € 10.000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tweede prijs (€ 5.000) werd toegekend aan Truus B.A. Roeygens uit Mechelen en de derde prijs (€ 2.000) aan Willemijn Kranendonk uit Arnhem. Aan de 10e editie van de Turing Gedichtenwedstrijd deden in totaal 2.442 dichters mee, van wie 25% afkomstig uit Vlaanderen, die gezamenlijk 7.155 gedichten inzonden.

Winnares Völke heeft het winnende gedicht in een week geschreven. "Zo'n gedicht schrijft zichzelf. Ik heb geprobeerd met iedere zin de voorgaande zin te ontregelen en de lezer voortdurend op een ander spoor te zetten."

De Turing Gedichtenwedstrijd bekroont jaarlijks het beste Nederlandstalige gedicht met een geldbedrag van € 10.000, de grootste prijs ter wereld voor één gedicht. Deelname en jurering zijn anoniem. Voor de afgelopen tien edities werden in totaal maar liefst 100.000 gedichten ingezonden. De prijsuitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd vormt de afsluiting van de jaarlijkse Poëzieweek.

Ster advertentie
Ster advertentie