Binnenland

'Een podiumplaats is de bevestiging dat Nederland helemaal terug is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een podiumplaats is de bevestiging dat Nederland helemaal terug is'

[NOS] Lukt het Wilco Kelderman nog om in de laatste week van de Vuelta zijn podiumplek te heroveren? Na een rustdag gaat de Ronde van Spanje vandaag verder met een 40 kilometer lange tijdrit naar Logroño. De kopman van Sunweb staat vierde in het algemeen klassement.

Sportforum op NPO Radio 1

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer zaten de journalisten Jeroen Stekelenburg (NOS), Robèrt Misset (de Volkskrant) en wieleranalist Danny Nelissen aan tafel.

Na een stroeve start in de eerste week wist Kelderman de voorbije dagen een sterke indruk te maken. "Een podiumplaats is de bevestiging dat Nederland weer helemaal terug is aan de top van het wielrennen", vertelt wielrenanalist Danny Nelissen. "Hij had pech dit voorjaar. En dan dit resultaat. Dat vind ik knap, hoor."

Froome uitzonderlijk

Over Chris Froome zijn de gasten in het Sportforum eensgezind. Die is dit jaar van uitzonderlijk niveau. De Brit stevent na zijn eindzege in de Tour ook af op de eindoverwinning in Spanje. "Dat doen alleen de allergrootsten. Je mag Froome nu wel zo noemen'", meent de oud-renner.

Robèrt Misset vindt dat vooral Team Sky, de ploeg van Froome, gedomineerd heeft. "Dat maakt een groot verschil. Zeker bergop."

"Maar alleen als de kopman goede benen heeft; je kunt hem niet over de berg duwen", sluit Nelissen af.

vlnr: Danny Nelissen, Jeroen Stekelenburg en Robèrt Misset (NOS)
Ster advertentie
Ster advertentie