Binnenland

'Nederlandse topsport gedragen door vrouwen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nederlandse topsport gedragen door vrouwen'

[NOS] Sportverslaggever John Volkers brengt in het Sportforum een ode aan de Nederlandse sportvrouw, naar aanleiding van het goud en brons van Dafne Schippers bij de WK atletiek. Dat alle vier medailles in Londen zijn behaald door een vrouw, vindt de journalist van de Volkskrant geen verrassing.

Sportforum op NPO Radio 1

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer zaten journalisten Arno Vermeulen (NOS), Mikos Gouka (Algemeen Dagblad) en John Volkers (de Volkskrant) aan tafel.

"Als je de cijfers onderzoekt van de laatste jaren, dan wordt de Nederlandse topsport volkomen gedragen door vrouwen", gaat Volkers verder, doelend op de zes (van de acht) door vrouwen behaalde gouden medailles op de Olympische Spelen van Rio.

Vrouwen kunnen planmatig werken

Volkers heeft wel een verklaring voor al dat vrouwelijke succes. "De Nederlandse vrouw is de langste, best gevoede en waarschijnlijk meest zelfstandige ter wereld."

"En kijk naar de schoolopleidingen. Vrouwen doen het veel beter dan jongens omdat zij planmatig kunnen werken. Dat is een vormend onderdeel van sport. Zo komen onze vrouwen in de wereld naar boven. Dat bewijs wordt al jaren geleverd. Bij de mannen is het op Tom Dumoulin na van een veel mindere allure."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie