Binnenland

Spelen vandaag: wordt Kromowidjojo weer olympisch kampioen?

foto: Ranomi Kromowidjojo - ANPfoto: Ranomi Kromowidjojo - ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: wordt Kromowidjojo weer olympisch kampioen?

In Rio de Janeiro kan het vandaag de dag worden van Ranomi Kromowidjojo op de 100 meter vrije slag. Vandaag is ook de terugkeer van golf op de Olympische Spelen, met Nederlander Joost Luiten. Natuurlijk is NPO Radio 1 er van begin tot eind bij.

Het verhaal van golf is bijzonder: de sport stond in 1900 en 1904 op het programma bij de Spelen waarna het van de kalender verdween. In 2009 besloot het IOC om de sport na een afwezigheid van 112 jaar weer toe te laten op de Olympische Spelen van 2016. Joost Luiten is de enige Nederlander die meedoet.

Bekijk een profiel van Joost Luiten:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Badmintonners Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends spelen vandaag hun eerste poulewedstrijden. De duels worden vanmiddag afgewerkt. Ook de hockeymannen spelen vanmiddag, om 15.00 uur tegen India. Op NPO Radio 1 vandaag ook aandacht voor onder meer roeien, zeilen, turnen en baanwielrennen.

Ronald Boot en Jurjen van den Bergh presenteren elke nacht de NPO Radio 1 Sportzomer, en vrijwel elke nacht staat zwemmen op de rol. Komende nacht probeert Ranomi Kromowidjojo de eerste Nederlandse zwemmedailles te binnen te halen.

Wie heb ik aan de lijn?

De warming up is zoals elke werkdag tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1, met Wilfried de Jong en Eric Corton. Vandaag schuift zwemmer Joost Reijns aan om te praten over de prestaties van de olympische zwemmers. De vergeten sport van de dag is hoogspringen met paard, een sport die ooit olympisch was maar nu niet meer. Even na 13.30 uur proberen Wilfried en Eric weer in 100 seconden te raden wie ze aan de lijn hebben.

Zo klonk dat maandag:

Ster advertentie
Ster advertentie