Binnenland
NOS

Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

Om 19.00 uur vanavond houden premier Rutte en minister De Jonge wederom een persconferentie over de stand van zaken rondom het coronavirus in Nederland. Je volgt de persconferentie van Rutte en De Jonge live bij NPO Radio 1.

Omdat de daling van het aantal besmettingen in Nederland niet hard genoeg gaat, zullen er vanavond nog geen versoepelingen van de huidige lockdown worden aangekondigd. Na het Catshuis-overleg afgelopen weekend werd duidelijk dat de huidige maatregelen met drie weken worden verlengd. Door de verlenging van de lockdown wordt het financiële steunpakket uitgebreid voor de sectoren die door de verlening nog meer schade ondervinden.

Basisscholen kunnen mogelijk eerder open gaan, mits uit onderzoek naar de Britse variant van het coronavirus blijkt dat het risico van deze variant acceptabel is voor kinderen. Deze heropening is dan wellicht op 25 januari.

Avondklok

Afgelopen zondag is ook de invoering van een avondklok besproken door het kabinet. Deze moet voorkomen dat men elkaar ’s avonds bezoekt, om op deze manier het aantal contacten tussen personen nog verder terug te dringen.

De mogelijke komst van een avondklok stuitte op veel weerstand, onder meer van burgemeesters en de politie. Zo zou de maatregel te moeilijk te handhaven zijn. De avondklok wordt vanavond dus ook niet aangekondigd, maar wordt mogelijk wel voorgelegd aan de Tweede Kamer.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie